Перші великі гроші: Як білоцерківський ТікТок-воїн розбагатів на обмані нещасних

Перші великі гроші: Як білоцерківський ТікТок-воїн розбагатів на обмані нещасних

Публічний мілітарний образ, над яким щоденно трудився із початку повномасштабного вторгнення рашистів секретар Білоцерківської міськради Дмитро Киришун, зіграв із ним злий жарт. Із бравого вояки посадовець перетворився на посміховисько. На сторінці Тік-Ток Киришуна майже щоденно з’являються ефектні ролики їзди на військовій техніці, постановочних відео зі зброєю та стрільби по деревах. Попри цей театр, влаштований , ймовірно, для майбутніх виборів мера Білої Церкви, Киришун аж ніяк не забув про свої колишні оборудки. Як Тік-Ток-воїну вдалося розбагатіти за чужий рахунок, читайте у сьогоднішньому матеріалі "Моєї Київщини"

38-річний Дмитро Киришун в Білій Церкві відомий не тільки на політичній арені Київщини, а у "авторитетних" кругах під "поганялом" "Діма-Звєзда". Як нам стало відомо, із правильного шляху Тік-Ток воїн зійшов у далекому 2006 році, коли проти нього було відкрито кримінальну справу по дуже серйозній статті — 121-ій (навмисне тяжке тілесне ушкодження). Якби справу все ж таки довели до закономірного закінчення, Киришун відправився б за решітку на 10 років. Але чомусь так не сталося.

А вже у 2008 році, Киришун почав займатися формуванням різних груп, які спеціалізувалися на забезпеченні силової підтримки рейдерських захоплень підприємств в Україні. До цих угрупувань входили здебільшого спортсмени Білоцерківщини, якими керував сумнозвісний Вадим Тітушко. Саме цих "тітушок" підвозили на Майдан Незалежності під час Революції Гідності не без участі нинішнього секретаря міськради. До речі, як виявилося, давніх "дружбанів" Киришун не забуває, адже саме за його сприяння посаду керівника управління з питань молоді та спорту отримав ніхто інший як Олексій Копишинський, який у вузьких колах "тітушок" відомий як "Льоха Молоток" чи "Льоха Качок". Отже після перших вдалих захоплень, на які Дмитро Киришун постачав "тітушок", у кишенях нинішнього секретаря міськради зашелестіли "брудні" купюри.

З цього й почалася бандитська історія Тік-Ток воїна. Згодом Киришину вдалося організувати скуп та переробку авіапалива в Узині, де його підпільний цех працює і досі. Збутом такого пального займається одне із угрупувань посадовця вздовж траси Одесса-Київ. Щоб вільно себе почувати у бандитських колах та могти розвивати свою кримінальну імперію Киришуну була життєвонеобхідна "криша". У кулуарах Киришун не соромиться говорити про дружні стосунки з сім’єю всесильного ексгенпрокурора Віталія Яреми, а саме тому є недоторканим для правоохоронних органів та буде робити все, що йому заманеться. Окрім цього, у нього багато зв’язків як у кримінальному світі, так і серед правоохоронців. Як відомо, саме з подачі "Діми-Звєзди" головою Білоцерківської РДА стала Людмила Мерзлюк, чоловік якої багато років працює заступником голови Білоцерківської поліції.

На цьому фото Дмитро Киришун в колі людей, які є представниками та фігурують в низках кримінальних справ, пов’язаних з рейдерськими захопленнями підприємств.

Наявність покровителів тільки збільшили інтереси Дмитра Киришуна до легких грошей й у 2017 році він разом із Консул Людмилою Анатоліївною та Коломійцем Олександром Вікторовичем заснували ТОВ "ДІМ БРАНИЦЬКИХ" (код ЄДРПОУ 41577084), яке згідно з КВЕДами займається доглядом за хворими із забезпеченням проживання, наданням інших послуг догляду із забезпеченням проживання та діяльністю готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. Тут йдеться про укладення договору на довічне утримання тих, хто цього потребує, що для Киришуна та його друзів Людмили Консул та Олександра Коломійця дорівнює надприбутки. Справа в тому, що люди, які потребують догляду, передають фірмі Дмитра Киришуна у власність житловий будинок, квартиру або їх частину чи інше майно, а натомість фірма зобов’язується утримувати та доглядати таку людину до її смерті.

Звучить дуже благородно, але є суттєві нюанси. Суть такого бізнесу – схилити людину укласти договір купівлі-продажу або дарування. У першому випадку за майно можна отримати певні виплати, а от дарують житло безкоштовно. Так чи так, а людина втрачає право власності на житло й тоді про якісь умови догляду чи допомоги, звичайно, не йдеться. Так і багатіють "Діма-Звєзда" разом зі своїм "бізнес"-партнером Олександром Коломійцем. Не дивно тепер те, що вони балотуються від різних політичних сил в народні депутати Верхової Ради України, адже кримінальна діяльність та рейдерство суттєво покращили матеріальний стан "бізнесменів".

Зауважимо, колишній мер Києва Леонід Черновецький та лідер секти "Посольство боже" Сандей Аделаджі організували схожу схему та забирали квартири у Києві в одиноких людей, які нібито жертвували їх на благо секти.

Проте зараз, очевидно, побоюючись оприлюднення цієї інформації з доказами юридичного та фактичного зв’язку, Киришуна швидко прибрали із засновників ТОВ "Дім Браницьких", що можна побачити в історії змін засновників в реєстрі юридичних осіб на Youcontrol.

Як бачимо, ще 2019 році ім’я Тік-Ток воїна було серед засновників цієї сумнівної фірми, а вже у 2023 його звідти прибрали. Проте малоймовірно, що справа із привласненням людських будинків та квартир дуже зіпсувала би реноме й так, м’яко кажучи, неідеальному Дмитру Киришину. Але попри довжезний шлейф скандалів, який роками тягнеться за одіозним секретарем міськради, зупинити його не може або не хоче ніхто. У Киришуна є всі можливості після закінчення війни зайняти місце Геннадія Дикого, крісло під яким й так трясеться тепер ще й через вагомі проблеми із правоохоронними органами.