Тайвань виділив $56 мільйонів на відбудову цивільної інфраструктури України

тайвань,тайпей

Міністерство закордонних справ Тайваню виділило $56 млн у своєму бюджеті на 2023 рік на проєкти цивільної інфраструктури України.

Об этом сообщает VTimes


Міністерство закордонних справ планує долучитися до спільних зусиль для відновлення лікарень, шкіл, церков, енергетичних об’єктів, систем водопостачання, мостів і транспорту через двосторонні та багатосторонні шляхи, пише Caribbean News Global.

"Із моменту початку війни народ і уряд Тайваню пожертвували загалом 27 тонн медичних товарів і понад 700 тонн гуманітарної допомоги. Допомога з Тайваню швидко доставлялася через Польщу, Словаччину та інші сусідні країни українцям, які прагнули захистити свої домівки під час війни. Крім того, Тайвань пожертвував понад $41 млн на зусилля, докладені в координації з сусідніми країнами, включно з Польщею, Чехією, Словаччиною та Литвою, а також міжнародними організаціями для спільного переселення українських біженців", – зазначили в МЗС Тайваню.

"Тайвань продовжуватиме працювати в тісній співпраці зі Сполученими Штатами, європейськими країнами та іншими однодумцями, щоб звільнити Україну від лиха війни, відновити мир і процвітання в країні, а також спільно підтримувати регіональний і глобальний мир і стабільність", – підкреслили у відомстві.

Источник: Russian Post