На Броварщині відкрили дві нові поліцейські станції (ФОТО)

На Броварщині відкрили дві нові поліцейські станції (ФОТО)

4 травня на Броварщині в межах проєкту "Поліцейський офіцер громади" відкрились одразу дві поліцейські станції — в Калитянській та Згурівській громадах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина.

Урочисте відкриття традиційно відбулось під головуванням очільника поліції Київщини, генерала Андрія Нєбитова, керівництва Броварського управління поліції Київщини, голів громад, депутатів та місцевих жителів.

Проєкт "Поліцейський офіцер громади" продовжують реалізовувати попри війну. Під час активної її фази на Київщині тільки в минулому році було відкрито 15 поліцейських станцій. В поточному році їх кількість вже сягає 10, а загалом від початку проєкту на Київщині запрацювали 65 аналогічних станцій. Про це розповів очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов, який, зокрема, подякував усім, хто долучився до проєкту: головам територіальних громад, депутатам і людям, які обрали цей проєкт для реалізації в Калитянській та Згурівській громадах:

Щиро вдячний місцевим головам, громадянам та колегам за черговий крок у розбудову безпечного середовища. Ми продовжуємо навчати поліцейських офіцерів громад, бо це не звичайний поліцейський, а людина, яка проходить 70 діб навчання за спеціальною програмою, що направлена на комунікацію з громадою. Відмічу, що серед поліцейських підрозділів ПОГ мають найбільший рівень довіри, адже вони серед людей, які бачать їх роботу. Тому, звичайно, оцінка їх діяльності дуже висока.

На службу, щоб охороняти спокій мешканців Калитянської громади, заступив капітан поліції Володимир Величко, який обслуговуватиме шість населених пунктів: селище Калита, села Семиполки, Опанасів, Заворичі, Мокрець та Бервиця.

Згурівську громаду, до складу якої входить десять населених пунктів: Черевки, Вільне, Нова Олександрівка, Старе, Мала Супоївка, Мала Березанька, Жуківка, Безуглівка, Шевченкове та Майське, обслуговуватиме майор поліції Олександр Кільбасович.

Поліцейські станції повністю забезпечені комфортними умовами для роботи та прийому громадян. Офіцери отримали необхідне обладнання, а також нові службові автомобілі та засоби зв’язку для оперативного реагування на виклики.

Як зазначив в.о. голови Калитянської селищної ради Сергій Рудницький, долучення до даного проєкту — одна з головних подій у громаді:

Ми довго йшли до цього, але спільними зусиллями дійшли до цілі. В першу чергу хочу подякувати нашим захисникам, які тримають кордони і дають нам можливість розвивати громаду та впроваджувати такі проєкти. Також хочу подякувати усім, хто долучився до впровадження цього проєкту. А нашому офіцеру громади хочу побажати натхнення, удачі в цей нелегкий час.

У Згурівській громаді це вже друга поліцейська станція, і, як було анонсовано селищним головою, не остання:

Сьогодні проєкт "Поліцейський офіцер громади" дає можливість підтримувати порядок, йти на випередження злочинності. Якщо поліцейський на своєму місці забезпечений усім тим, що ми побачили, то це піде на користь і поліції, і жителям, і керівництву громади. Адже кожен керівник мріє про те, щоб в громаді було спокійно, а це ті працівники, які дбають за цілодобовий порядок.

Зауважимо, що поліцейські офіцери громади пройшли навчання за новітньою американською системою IСITAP, яка, зокрема, передбачає нову форму комунікації, інтеграції поліції у суспільстві. Майор поліції Олександр Кільбасович розповів:

Ми пройшли відповідне навчання за американською програмою, де наголошується на новому підході в організації роботи саме поліцейських офіцерів громади. Таким чином поліція поступово переходить від карального органу до органу, який забезпечує безпеку та надає більш сервісні функції, тобто допомогу громадянам у забезпеченні безпекового середовища. На даний час це дуже актуально, адже діє військовий стан. Відповідно до поліцейських обовязків додалися нові функції, зокрема такі як надання медичної допомоги.

Під час заходу генерал вручив шерифам сертифікати про завершення навчання та помпові рушниці, а головам громад подякував за плідну співпрацю та вручив листи- подяки.

Нагадаймо, що правоохоронці Київщини викрили ув’язненого у СІЗО, який продавав неіснуючі автомобілі через Інтернет.