Книга Героїв України — це некомерційний український проект

"Книга Героїв України" — це некомерційний український вебсайт, діяльність якого спрямована на збір інформації про загиблих, поранених та зниклих безвісти людей у російсько-українській війні. 

 
Російська агресія проти України розпочалася у 2014 році з окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, із подальшим вторгненням у Донецьку та Луганську області.
 
Команда журналістів працює над архівною документацією про втрати силових структур внаслідок російської агресії проти України — прямі та непрямі втрати силових структур України, спричинені російською збройною агресією проти України та збройним протистоянням з агресором починаючи з 2014 року.
 
24.02. 2022 року росія розпочала широкомасштабне військове вторгнення до України по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі й окупованого Криму.
 
Армія росії обстріляла прикордонні застави, завдала удари з повітря по понад 40 об’єктах військової інфраструктури майже усіх регіонів України. Розпочався рух танкових колон і живої сили.
 
Путін назвав це «спецоперацією» з метою «демілітаризації і денацифікації України».
 
Армія України, Нацгвардія, поліція, Тероборона чинять запеклий опір.
 
В Україні оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію. Президент Володимир Зеленський заявив: «Українці на своїй землі і нікому її не віддадуть».
 
«Книга Героїв України» — безкоштовний історико-меморіальний вебсайт на домені https://24-02-2022.net , присвячений з’ясуванню масштабів демографічних втрат України у війні.
 
На цьому вебсайті ведеться облік втрат усіх силових структур (ЗСУ, НГУ, МВС, СБУ, ДПСУ тощо), а також, дані щодо поховань тимчасово невстановлених загиблих та інформація про зниклих безвісти. 
 
Нині, ми вшановуємо пам’ять справжніх патріотів, які стали до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну, віддавши найдорожче, що мали — своє життя. За нас віддали, аби ми жили краще.
 
Вічна пам’ять полеглим на полі бою, честь і слава – живим Героям.
 
«Книга Героїв України» — це результат зусиль багатьох прекрасних людей з різних областей України, і головною метою є збереження пам’яті і про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю. Команда вебсайту готує інформацію про кожного Героя України і будь-хто бажаючий може взяти в цьому участь.