«Лише бізнес, нічого особистого»: що стоїть за скандальною заявою продавця повітря —

Маск-=

Заява Маска по Україні була відволікаючим маневром: експерти звернули увагу на те, що передувало скандальним висловлюванням Перед появою у Twitter скандальних постів Ілона Маска по Україні були опубліковані досить проблемні виробничі результати Tesla за 3-й квартал. На це звернули увагу низка експертів.

Об этом сообщает Русский репортер



Так, повідомляє CNBC, акції Tesla почали дешевшати ще до появи постів Маска у Twitter, а не навпаки. Виявилося, що компанія збільшила відставання від плану поставок до 20 тис. авто, що інвестори сприйняли як «ознаку проблем з логістикою, що посилюються».


Таку ж думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса. Фурса також нагадав, що ціна Tesla все ще не відповідає виробництву компанії. Капіталізація компанії більша, ніж у всіх інших автовиробників, хоча Tesla випускає на порядок менше машин, ніж її конкуренти.


«Маск не хоче, щоб говорили про причину падіння. Маск хоче, щоб говорили про щось інше. І він робить твіти про Крим та компроміс з Путіним. Знаючи, яку реакцію це викличе у преси… Маск – геніальний продавець повітря. Він робить мільярди з хайпу. Вартість його акцій – це хайп. Він популярний, його акції зростають», — пояснив фахівець.


Він додав, що висловлювання Маска були спрямовані не на те, щоб спричинити реакцію українців чи росіян. Їхня головна мета – вплив на американську пресу, вважає Фурса.


«Цей твіт був не для українців. І навіть не для Путіна або, вибачте, його (Маска. – Ред.) «друга» за листуванням Рогозіна. Цей твіт – наживка для преси, для американців… Лише бізнес, нічого особистого», – вважає Фурса.


Нагадаємо, раніше Маск запропонував віддати Крим Росії, а також «повторити» референдуми на тимчасово окупованих територіях України під наглядом ООН. Також бізнесмен заявив, що Україна має залишитися «нейтральною державою».


Вже за короткий час час Маск опублікував черговий твіт, в якому наголосив, що досі дуже сильно підтримує Україну.

Источник: Криминал РУ